Krögare hoppar av verksamhet på Fejan

Date:

- Advertisement -

 

Entreprenörerna som driver vandrarhemmet och krogen på Fejan har sagt upp sitt kontrakt med Skärgårdsstiftelsen, som nu letar nya krögare.

Sommaren 2015 brann den populära krogen på Fejan ned till grunden, vilket gjorde att verksamheten med krog, gästhamn och vandrarhem låg nere förra säsongen. Uppbyggnaden av en ny krog har dragit ut på tiden. Det senaste budet från markägaren Skärgårdsstiftelsen är att arbetet ska komma igång i augusti, något som gör att entreprenörerna som drivit anläggningarna nu hoppar av.

– Vi känner att det tar för lång tid och vi har inte möjlighet att vänta på att restaurangen eventuellt blir klart till 2018, säger Malin Jönsson, som tillsammans med David Mattsson satsar all kraft på att i sommar driva restaurangen vid Furusunds värdshus samt restaurangbåten s/s Norrtelje i Norrtälje.

Skärgårdsstiftelsen jobbar nu med att hitta nya entreprenörer.

– Det blir tufft, det måste vara någon som har kapacitet att snabbt rodda ihop ett team.  I första hand vill jag hitta någon som kan rädda denna säsong, med en möjlighet till förlängning, säger Jonas Davidson, Skärgårdsstiftelsens regionchef för norra skärgården.

Eftersom restaurangen inte hinner bli klar till sommaren så ska Jonas Davidsson försöka ordna en temporär lösning.

– Det finns olika lösningar. Man kan bygga upp något på ytan där krogen stod med plattform och tält. Man kan ha någon form av food truck.

Nya entreprenörer har fram till 7 maj på sig att anmäla intresse.

– Vem som helst kan höra av sig, men vi vill gärna att det ska drivas i samma höga kvalitet som Malin och David hade. De är fantastiska krögare.

Malin Jönsson säger att det kändes väldigt tråkigt att ta beslutet, men att man inte hade något val. Ett restaurangtält eller en food truck var inte ett alternativ.

– Fejan var vårt hem och vi har inte lämnat det frivilligt, men det är inte hållbart att vänta ett år till, vi måste gå vidare. Jag hoppas verkligen att de hittar någon som vill driva verksamheten. Om det blir en restaurang får vi se om det finns möjlighet för oss att driva det i framtiden.

 

Populärt

Fler artiklar i samma kategori
Related

Svår balansgång för skärgårdens uthamnar 

Tre egna klubbholmar i hjärtat av Stockholms skärgård är en dröm för många båtklubbar, och vardag för Trälhavets båtklubb i Österåker. Men idyllen kommer med ett pris. Hur balanserar man att vara en öppen och välkomnande klubb samtidigt som trycket av gästande båtar ökar?

Spännande intriger på Blidö i ny deckare 

Nu är författaren och Blidöbon Lotta Sundin aktuell med sin tredje deckare i serien som utspelar sig i hennes eget sommarparadis. I böckerna har berättelserna fått hämta inspiration från verkligheten; i den nya ”I djupet dolt” kretsar berättelsen kring sandkilen Helmi, Blidö Brygga & Bistro, marinarkeologi och sjunkna vrak.

Fem frågor till Lars Avellan…

... en av sex organisatörer bakom manifestationen mot dumpningen av muddermassorna i Kanholmsfjärden den 13 september.

Fastighetsägare försöker stoppa trafik till Ingmarsö

Fastighetsägare vid Ingmarsö södra brygga uppskattar inte att Waxholmsbolagets fartyg delvis nyttjar deras privata vattenområde vid tilläggningar. Markägarna hotar med polisanmälan om trafiken inte snarast upphör.